Stöd oss

Stöd oss

 

Du kan hjälpa oss att hjälpa

 

Stöd Livslust Study Support Program. Alla bidrag är lika välkomna.


Tänk gärna på Livslust i samband med olika familjehögtider.

 

Donation: bankgiro 5065-3211


Swish 123 556 3085


 

Skriv in Livslust-Dzivesprieks i ditt testamente


När du skriver in Livslust-Dzivesprieks i ditt testamente ser vi till att din gåva når utsatta ungdomar i Lettland, främst i form av studiebidrag. Ingen gåva är för stor eller för liten; varje bidrag gör det möjligt för oss att fortsätta arbete med alla ungdomars rätt till en utbildning. Att testamentera är ett sätt att låta livet gå vidare.


Testamenterar du 1 500 kr till Livslust-Dzivesprieks räcker det till ett studiebidrag för en student en månad och 15 000 kronor räcker till en students studiebidrag för ett helt läsår, 10 månader.

Utöver studiebidrag kan ungdomarna även söka stöd för körkortsutbildning som kostar runt 6 500 kr/student.


Hur det går till att skapa ett testamente


I samarbete med den juridiska digitala tjänsten Jurio kan du upprätta ett skräddarsytt testamente, helt kostnadsfritt. Genom att donera till Livslust-Dzivesprieks i ditt testamente kan du göra en verklig skillnad. Beroende på din situation kan du välja mellan att donera en fast penningsumma, fonder, aktier eller till och med hela eller delar av ditt totala arv. Din donation stödjer vårt arbete och hjälper oss att fortsätta vårt viktiga ändamål. Som tack blir ditt testamente helt kostnadsfritt.

Testamentet upprättas digitalt genom att du fyller i ett kort formulär online – antingen själv eller tillsammans med en sambo eller make. Du får löpande rådgivning genom processen och bestämmer själv vilken summa du vill donera till vårt arbete. Ett juridiskt giltigt testamente skapas helt kostnadsfritt, baserat på dina svar.


Har du redan ett testamente sedan tidigare? Välj mellan att helt ersätta ditt tidigare testamente, eller bara göra ett tillägg. Det tar inte lång stund, och självklart kan du återkalla eller göra ändringar i testamentet om du skulle ångra dig.

Kom ihåg: För att ett testamente ska bli giltigt måste det signeras för hand framför två samtidigt närvarande vittnen, som också ska underteckna testamentet. Jurio guidar dig genom hela processen. Klicka här för att komma igång!

 

Livslust-Dzivesprieks organisationsnummer 0033232117. Har du frågor om verksamheten eller din gåva är du varmt välkommen att kontakta vår generalsekreterare Annika Egervall på livslust@telia.com eller 073 595 99 33.